NI Massive

hardware, software, tips and tricks
Forum rules
By using this "Production" sub-forum, you acknowledge that you have read, understood and agreed with our terms of use for this site. Click HERE to read them. If you do not agree to our terms of use, you must exit this site immediately. We do not accept any responsibility for the content, submissions, information or links contained herein. Users posting content here, do so completely at their own risk.

Quick Link to Feedback Forum
User avatar
thesynthesist
Posts: 500
Joined: Sun Aug 12, 2007 8:05 pm
Location: the Right side of Computo's brain...
Contact:

Post by thesynthesist » Wed Jan 30, 2008 7:36 pm

two oh one wrote:Take your creative input to NI as I'm pretty sure they don't read these forums much.
NI has already seen this thread, and it will be passed onto the developers who are the ones who can actually fix this, soon.

Its not business that got things here, its business thats keeping it from getting fixed in a timely manner.

I would like to get more people in this thread, to give thoughts, whether they own it or not, on the usefulness of this feature, the fact that its standard on most other synths, and that it would be a factor in using/buying the synth for this cross section of users.

This thread has already ballooned in size, so if it keeps up, this could be a serious step towards getting this improved.

User avatar
tempest
Posts: 2258
Joined: Wed May 09, 2007 12:00 am
Location: NSW, Australia

Post by tempest » Wed Jan 30, 2008 8:05 pm

Give us automation of a sync'd LFO and then every producer will buy you're product to make dubsteps.

r
Posts: 783
Joined: Sat Nov 17, 2007 1:40 pm

Post by r » Wed Jan 30, 2008 8:14 pm

tempest wrote:Give us automation of a sync'd LFO and then every producer will buy you're product to make dubsteps.

two oh one
Posts: 2786
Joined: Mon Nov 20, 2006 5:30 am
Location: Croydon ---> Los Angeles
Contact:

Post by two oh one » Wed Jan 30, 2008 8:23 pm

R wrote:
tempest wrote:Give us automation of a sync'd LFO and then every producer will buy YOUR product to make dubstep.
Image
Image
Ahier wrote: I like to push lego up cat bums

User avatar
tempest
Posts: 2258
Joined: Wed May 09, 2007 12:00 am
Location: NSW, Australia

Post by tempest » Wed Jan 30, 2008 8:28 pm

haha fuck ya

two oh one
Posts: 2786
Joined: Mon Nov 20, 2006 5:30 am
Location: Croydon ---> Los Angeles
Contact:

Post by two oh one » Wed Jan 30, 2008 8:52 pm

tempest wrote:haha fuck YOU'RE

:lol:

Sorry.


;)
Image
Image
Ahier wrote: I like to push lego up cat bums

pompende
Posts: 2897
Joined: Tue Nov 08, 2005 11:57 am
Location: 38104
Contact:

Post by pompende » Wed Jan 30, 2008 9:06 pm

Image
Last edited by pompende on Wed Jan 30, 2008 10:49 pm, edited 1 time in total.

pompende
Posts: 2897
Joined: Tue Nov 08, 2005 11:57 am
Location: 38104
Contact:

Post by pompende » Wed Jan 30, 2008 10:03 pm

pompende wrote:
Big up anyone who can tell me how to do this in cubasesx.

oh right. the large R button....:roll:

so the problem is that the automation will not record for that feature?

User avatar
thesynthesist
Posts: 500
Joined: Sun Aug 12, 2007 8:05 pm
Location: the Right side of Computo's brain...
Contact:

Post by thesynthesist » Wed Jan 30, 2008 10:26 pm

Exactly. Cant automate or assign the synced LFO.

Thanks for your concise comments, Tempest!

:lol:

pepper
Posts: 28
Joined: Tue Oct 09, 2007 2:52 pm

Post by pepper » Thu Jan 31, 2008 1:12 am

until NI changes this due to popular demand..
everyone should work out the lfo frequency equivalent of, say, 1/4 or 1/8 etc, and then draw it in the automation in the host. or record when it aint synced to get a rough idea, and touch up after to perfection.
bit long i guess but still, its a workaround.
when i used to use logic 5.5, even if i automated a synced lfo it would appear as a frequency on the automation. they changed this in newer versions, so i couldnt tell u how to work this out. im sure someone can on here
safe

User avatar
thesynthesist
Posts: 500
Joined: Sun Aug 12, 2007 8:05 pm
Location: the Right side of Computo's brain...
Contact:

Post by thesynthesist » Fri Feb 01, 2008 6:54 pm

drawing in sinewaves? ARGH!

muffstep
Posts: 22
Joined: Fri Jan 04, 2008 4:56 pm

Post by muffstep » Fri Feb 08, 2008 11:18 pm

i'm getting perfect wobble, when played on the keyboard in fruity, but when layed down into the piano roll and played back it's just noise? :(

User avatar
myrkur
Posts: 329
Joined: Sun Jan 13, 2008 10:00 am
Location: Holland
Contact:

Post by myrkur » Sun Feb 10, 2008 9:37 am

Got somewhat the same problem with it, I installed the demo version and when I just play around on the keyboard it sounds great, but when I playback something recorded in MIDI it sounds totally different, anyone else got this problem? :?

r
Posts: 783
Joined: Sat Nov 17, 2007 1:40 pm

Post by r » Sun Feb 10, 2008 9:45 am

i think thats the work of the demo version

User avatar
thesynthesist
Posts: 500
Joined: Sun Aug 12, 2007 8:05 pm
Location: the Right side of Computo's brain...
Contact:

Post by thesynthesist » Sun Feb 10, 2008 9:33 pm

No, i think thats a bug that has also been discussed a bit at NI...

do you have the LFO sync on, when the clock is playing? Trying going to the Global page, and deselecting external sync. Then just match the tempo of your track in the internal clock, and that will likely go away...

User avatar
Fakawi
Posts: 279
Joined: Mon Aug 27, 2007 3:38 am
Location: Auckland, New Zealand
Contact:

Post by Fakawi » Mon Feb 11, 2008 2:15 am

I am all about making this change, must admit the first tune I made with massive I had to go through and automate the lfo speed on the channel strip in logic, which is extremely time consuming and hard to get accurate, I would love some sync switch autiomation on what I rate as one of my top soft synths (please NI!)
DJ Heny.G wrote:About is skream a genius or overated???
Man is a pioneer in dis shit, and man was 15 when it all started.
HUNASTAN

User avatar
tempest
Posts: 2258
Joined: Wed May 09, 2007 12:00 am
Location: NSW, Australia

Post by tempest » Mon Feb 11, 2008 3:22 am

jagermikester wrote:I am all about making this change, must admit the first tune I made with massive I had to go through and automate the lfo speed on the channel strip in logic, which is extremely time consuming and hard to get accurate, I would love some sync switch autiomation on what I rate as one of my top soft synths (please NI!)

!!!!!!

User avatar
myrkur
Posts: 329
Joined: Sun Jan 13, 2008 10:00 am
Location: Holland
Contact:

Post by myrkur » Mon Feb 11, 2008 8:52 pm

thesynthesist wrote:No, i think thats a bug that has also been discussed a bit at NI...

do you have the LFO sync on, when the clock is playing? Trying going to the Global page, and deselecting external sync. Then just match the tempo of your track in the internal clock, and that will likely go away...
Thanks a lot, that helped! :D

tiel
Posts: 3
Joined: Wed Jul 25, 2007 4:57 pm
Location: London
Contact:

2nd that

Post by tiel » Sun Feb 17, 2008 4:05 am

This should definately be sorted. Ive found this problem with a cpl other synths too, its a mission to match the lfo un-sync'd.

misk
Posts: 5525
Joined: Wed Nov 01, 2006 7:40 am
Location: East Coast Soon!
Contact:

Post by misk » Sun Feb 17, 2008 3:02 pm

man, the more i use this synth, the more i love it.

then again, i dont need it for weird wobbles, because i dont use them very often, and if i need them i have hardware that blows away any software i have. My electribe mx can giveme a wobble that i modulate the lfo freq. with physically, so much faster than software, and everything i A/B it to sounds thin compared to it!

still, massive is my favorite software synth- now where the fuck's reaktor 6?!

Locked

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 21 guests